Oprichting

Ontstaan

Oprichting
De vereniging is opgericht door Nel en  Hein Bruin (1e voorzitter) in 1946, de eerste penningmeester was Joop Hoekstra, die dat 13 jaar volhield. Het eerste jaar hadden ze 14 leden voornamelijk met paarden die door de week op het land voor de kar werkten. In die periode werd jaarlijks een bloemencorso gehouden in Bergen, hier rijden ze bij het Hertenkamp.

Lokatie
De eerste instructeur was Maarten Boendemaker die les gaf op het land aan de Sluislaan, naast boerderij het Sluisje. In 1956 werd de huidige locatie, de Ezelenkrocht (het Oude Hof aan de Eeuwigelaan) betrokken.

Ponyclub
In 1958 werd de ponyclub opgericht door o.a. Joke Veldt en de vader van Rob Massar. Die laatstgenoemde reed destijds rond op een shetlander en heeft inmiddels een lange staat van dienst bij de vereniging. Hij is daarom in 1996 tijdens het 50-jarig bestaan van de vereniging ook gekozen tot erelid. Tegenwoordig is hij nog steeds instructeur van de shetty’s, de pony’s en paarden ruiters.De foto hieronder is genomen in 1960 op het land van Cor Blankendaal aan de Kogendijk tijdens een wedstrijd van de Kennemerruiters (zie ook hier in ons fotoboek: historie/verleden)