Geschiedenis

Kantine

 
Onze vereniging zetelt op één van de mooiste plekjes van Bergen, namelijk midden in het Bergerbosch, op landgoed ’t Oude Hof.
Eind jaren 70 werd een gedeelte van het gebouw van de Ezelenkrocht in gebruik genomen als kantine en die kreeg na een gehouden prijsvraag de naam: KOFFIEVOS. In die tijd had de club ook nog twee rijbakken, waarin werd lesgegeven door dhr. Rozing, Rob Massar en Marja de Moel.

Helaas brandde op 6 januari 1996 het gehele gebouw af. Het gebouw was ook in gebruik bij gemeentewerken, de reddingsbrigade en de Scoutinggroep de Heerlijkheid.

Dat gebeurde vlak voordat eind januari ons 50-jarig bestaan dat vervolgens groots gevierd werd in manege van Poelenburgh, met heel veel leden en oud-leden. Er was een foto- en film presentatie, een westerndemonstratie door kampioen Henk van Amstel i.s.m. Maartje Bakkum, Kür op muziek door Heleen van Ree (beiden jarenlang instructrice van onze vereniging) en natuurlijk een receptie.
 
Vervolgens kon met de wederopbouw worden begonnen. Dat ging niet zonder slag of stoot. De gemeente vond eerst dat we maar naar een andere plek moesten en we hadden bijna geen geld om iets nieuws te bouwen. Gelukkig kon uiteindelijk d.m.v. een renteloze lening van de gemeente en in samenwerking met de Scouting een nieuw gebouw worden neergezet. De scouting is voor 7/8 eigenaar en wij voor 1/8.
 
In september 1998 werd de kantine feestelijk heropend, door de toenmalige voorzitster Angèle Bolten; het destijds jongste lid van de vereniging Tara Westerbeek mocht met lint doorknippen.